De specialisten

Uw zaak wordt beoordeeld door mr. Joost Wildeboer of mr. Sabien Binkhorst, beiden als advocaat verbonden aan advocatenkantoor Wildeboer AVS.

Joost Wildeboer

Joost Wildeboer werd al op jonge leeftijd advocaat. Hij kreeg zijn opleiding in Rotterdam bij het indertijd bestaande Loeff & Van der Ploeg, later Loeff Claeys Verbeke (nu Loyens en Loeff), alwaar hij na zijn stage en medewerkerschap circa 10 jaar deel uit maakte van de maatschap. Zijn praktijk bestond aanvankelijk uit verzekeringsrecht en later ook uit (veel) letselschaderecht.

Joost Wildeboer is bij uitstek geschikt voor de behandeling van complexe letselschadezaken. Vooral ondernemers met letsel met vaak grote schade als gevolg, weten hem goed te vinden.

Joost Wildeboer was een van de eerste leden van de letselschade advocaten specialisten vereniging, de LSA. Samen met anderen was hij ook de grondlegger van de LSA opleiding via Grotius. Vervolgens was hij jarenlang lid van de kwaliteitscommissie van de LSA. Van januari 2011 tot en met januari 2015 maakte hij deel uit van het bestuur. De laatste drie jaar was hij voorzitter van de LSA.

Joost Wildeboer en Sabien Binkhorst vormen met elkaar de redactie van hét juridische naslagwerk op het gebied van letselschade, het Handboek Personenschade.  Ook publiceert Joost Wildeboer regelmatig over letselschade onderwerpen.

De lidmaatschappen van Joost Wildeboer omvatten die van de LSA, de Europese vereniging van letselschade advocaten Peopil en de Amerikaanse vereniging van (vooral) letselschade advocaten AAJ (American Association for Justice).

Sabien Binkhorst

Sabien Binkhorst genoot haar opleiding in de advocatuur bij een voorloper van het huidige kantoor Hekkelman advocaten in Arnhem. Zij is vanaf haar eerste schreden in de advocatuur in het letselschaderecht actief geweest. In 2000 begon zij haar samenwerking met Joost Wildeboer.

Sabien heeft in 2001 de Grotius opleiding Personenschade afgerond en is sinds 2002 lid van de specialisatievereniging LSA (Vereniging van Letselschade Advocaten). Daarnaast is zij lid van de Europese vereniging van letselschade advocaten Peopil.

Tot de vaste cliënten van Sabien behoort een vakbond voor zeevarenden, waardoor zij grote expertise heeft verkregen in de behandeling van letselschade na ongevallen aan boord van schepen. Zij heeft bovendien altijd een belangrijke praktijk gehad op het gebied van overlijdensschade en ongevallen met zwaar lichamelijk en / of psychisch letsel.

Omdat Sabien Zeeuwse wortels heeft en woonachtig is in Zeeuws Vlaanderen, heeft zij een bijzondere betrokkenheid bij het reilen en zeilen in de regio Zeeland. Een belangrijk deel van haar cliënten bestaat dan ook uit letselschade slachtoffers uit de provincie Zeeland.

Sabien Binkhorst publiceerde in het Handboek Personenschade over internationaal juridische aspecten van letselschade zaken. Zij voert samen met Joost Wildeboer ook de redactie van dit toonaangevende handboek.